Sajtómegjelenések

2020. augusztus 28. Kossuth rádió - Hajnal-táj
Elkerülhetetlenné vált az agrárszakok szerkezetének átalakítása

Sokéves lemaradást pótol az agráregyetemek integrációja – erről is beszélt Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem megbízott rektora ma reggel a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. Mint kitért rá, több szak esetében a képzések felépítése nem tartotta a lépést a mindennapi gyakorlatban elvárt szinttel, így a szakok szerkezetének átalakítása elkerülhetetlenné vált.

2020. augusztus 6. InfoRádió - Aréna
Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem megbízott rektora beszélt arról, hogy az elmúlt évtizedek legjelentősebb agrár-felsőoktatási fejlesztését tervezzük megvalósítani

2020. július 31. M1 Ma reggel
Mérföldkő a hazai agrár-felsőoktatásban – megszületett a régió legnagyobb agráregyeteme

Új felsőoktatási intézmény jön létre Szent István Egyetem néven 2020. augusztus 1-jén. Az új egyetem a legjobb európai példák alapján építkezik és ennek megfelelően a kontinens és a világ élvonalába törekszik – hangzott el az intézmény alapítása alkalmából szervezett eseményen. Az új Szent István Egyetem egyik célja, hogy a több tudományterületet felölelő intézmény mezőgazdasági képzése a hazai és nemzetközi agrár-felsőoktatás megújításának zászlóshajója legyen.

2020. július 30. M1 Híradó (05:36-tól)
A Szent István Egyetem Közép-Európa egyik legnagyobb egyeteme lesz

2020. június 12. agrárszektor.hu
Modernizációra van szükség az agrár-felsőoktatásban

Akár a világ húsz-harminc legjobb agráregyeteme közé is bekerülhet hosszabb távon a gödöllői központú Szent István Egyetem, amely négy hazai agrár-felsőoktatási intézmény integrációjával augusztus elsejétől alakul újjá – nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak dr. Gyuricza Csaba, az integrációt előkészítő bizottság vezetője.

2020. június 4. M1 Ma reggel
A régió egyik legnagyobb agrárképzési intézménye jöhet létre Magyarországon

Magyarországon 11, míg az oktatás szempontjából legsikeresebb országokban, például Ausztriában, Hollandiában egy, legfeljebb két intézményben zajlik agár-felsőoktatási képzés. Ez a rendelkezésre álló anyagi és szakmai források nem megfelelő elosztásához vezet. A felsőoktatás tervezett átalakításával azonban egy olyan tudásközpont jöhet létre, ami kulcsszerepet fog játszani a modern, magyar agrárium megteremtésében – mondta Dr. Gyuricza Csaba az M1 – Ma reggel című műsorában.